返回列表 发帖
你仲狡辩....你见我行得慢....
你系里面召唤完仲行出来打我....明显系虾我
个om系边个来伽...距冲出来吉我...好积极

oh
我发誓我系无心的顶楼....

原帖由 zjy311 于 2008-9-29 23:03 发表

乜7同乜閪系广州方言语气上其实都差5多

啊妈:啊仔..!
啊仔:乜七啊??
啊妈:吃饭拉!!

我都系广州人。。。唔使搞甘多解释啊。。例句啊之类果D野啦。。。。
其实最主要都系要睇语境。。。。
话说。。其实我觉得粗口系中华文化的精粹所在。。。特别系广州话的粗口~。。。。

原帖由 okii 于 2008-9-29 23:16 发表
你仲狡辩....你见我行得慢....
你系里面召唤完仲行出来打我....明显系虾我
个om系边个来伽...距冲出来吉我...好积极

我敢发誓那OM不是我。。。
今日噶5T就系以前噶ITE..有风就使尽驱..5系5知有边一日会风都无D死寂系呢树!!
".●rz 蒤.゜~`)先生/小姐的呐喊 : 神话盟.给我连滚带爬滚过来JF4

守護┝焚天の4葉┥永恒dē友情
ps:懷念平靜dē廣s

者感。。乜7呢个字我对我屋企人系永远无可能讲噶。。乜七系对外人问野而我又好5爽果时讲噶者。。感我想知你觉得驱噶语境系去到边个阶段咯。。难度你望到驱笑住来讲定好认真感讲??

感其实你系广州人就更易明白粗口噶定义。。人地话我讲粗口我都系话呢个系广州方言感解噶者。。

我以为你上海噶。。。5好意思!!

今日噶5T就系以前噶ITE..有风就使尽驱..5系5知有边一日会风都无D死寂系呢树!!
".●rz 蒤.゜~`)先生/小姐的呐喊 : 神话盟.给我连滚带爬滚过来JF4

原帖由 zjy311 于 2008-9-29 23:20 发表

我敢发誓那OM不是我。。。

你甘讲到好似此地无银三百两甘...
快去稳个真凶出来....

原帖由 okii 于 2008-9-29 23:24 发表

你甘讲到好似此地无银三百两甘...
快去稳个真凶出来....

驱话我阻住驱发达去左SY了。。。

者感。。。乜7呢个字我都永远无可能对屋企人讲。。。不过。。。。讲笑的时候有可能用到乜7呢个词都唔出奇。。。亦有好认真感讲的时候。。。。

如果我上海的就基本听唔明你地UP乜啦。。。更加唔好话参与到你地的话题啦。。。。

妹妹。我次次见到你都同你打招呼咖。不过你5鸟我咋。我绝对5会同距地同流合污离虾你噶

但是..你同我都望5到驱系认真定搞笑喔...事有2面睇..只系我觉得驱系企系认真面上讲..

本人比较猪润+猪兜..请见谅..!!

其实讲真果句。。。我都觉得距系认真。。。
不过系对卡卡西先生认真。。。为左反驳卡卡西先生的言论。。。吵到有D气愤。。。
所以措辞就有D唔恰当甘解姐。。。。
个人认为。。。。

原帖由 okii 于 2008-9-29 23:11 发表

死人光头包...你寻日都有份打我...仲系要行番转头来打我果只....

呢张都未系最多人打我既时候...后来越来越多...睇个死人光头包几远行过来打我...
个个手持刀仔的...猪叮你果然系讨厌我的!!!

睇个图就知道我系路过架啦``你睇甘多人捅紧你`我系1边叫5好同停手架`..

驱对本人认真系驱噶事..驱对工会名认真就系我噶事..

驱言语上5晓表达..我思维上都会5晓转弯..

原帖由 |▍`淚﹎丶 于 2008-9-29 23:26 发表
妹妹。我次次见到你都同你打招呼咖。不过你5鸟我咋。我绝对5会同距地同流合污离虾你噶

阿哥你个“招呼”应该系直接把我送走了吧...你比距地仲衰啊!!!

原帖由 zjy311 于 2008-9-29 23:25 发表

驱话我阻住驱发达去左SY了。。。

甘姐系边个...你可以静静鸡话比我知的...

原帖由 pt傻包 于 2008-9-29 23:32 发表

睇个图就知道我系路过架啦``你睇甘多人捅紧你`我系1边叫5好同停手架`..

我睇住你打我伽...死仔你到依家都仲狡辩...

。。。。。。
好~当我无讲过~
我只系以事论事~并唔系偏帮任何一边或者任何一个人~
所以我有咩得罪的地方多多包涵~
以后上海F同广F合左我或者仲要靠你地广F的兄台照住我噶~