返回列表 发帖
原帖由 暴儿 于 2010-6-18 00:12 发表

我真系唔知原来是否撩事斗非系取决于是否发生在GVG时间噶哦!!!
开聊天唔算撩事斗非,不过写的内容系呢!之前我记得天人的小白系工会战时间用公聊讲左句话挑衅的说话,然后比人系论坛上话左N耐,依家热血的 ...

開個聊天,發四只字叫做無品。
不知所謂咁2vs1會,Vs佐成晚,叫有品?
人地專登唔叫同盟,就專登同你打,你覺得你2vs1會,平衡嘛,一定話唔覺架,因為你有品嘛。
你可以叫同盟,我方唔可以叫咩?邊個盟體大呢?請問?叫佐你仲有得玩咩?你一定唔覺架,因為你有品嘛。

公聊俾人截圖,系咪GVG時間先?
咁簡單既道理都唔明?各國相爭,各為其主,戰場上,當然有言語激蕩啦,講乜都得。
平時言語交流時,挑釁果D,就叫雞婆----特指喺論壇搞事搞非果D.

返去讀多D書再黎同我講道理啦。

原帖由 1108kkk 于 2010-6-18 03:28 PM 发表

关我地事了?

就是5关你地事嘛,没上来骂很河 蟹啊,我看到童话姐姐之前挺活跃的突然不见了有点寂寞罢了 哇咔咔,如果能骂几个朋友回来我倒挺乐意

原帖由 黑客 于 2010-6-19 04:58 AM 发表

人地專登唔叫同盟,就專登同你打,你覺得你2vs1會,平衡嘛,一定話唔覺架,因為你有品嘛。
你可以叫同盟,我方唔可以叫咩?邊個盟體 ...

尊重别人就是尊重你自己,我想暴儿也只是想有一个可敬可佩的对手而已,己方有人耍无赖耍白痴,对方就跟着耍无赖耍白痴,受到牵连的人会很无辜,你挑衅一次,我回敬一次,这样搞下去什么时候才能终结?她说你没品你就回敬一句回去多读点书,甘下次她会讲咩,然后你又点回敬?

2VS1会,我就5知道你地点定义了,我身为会长我完全知道自己会有边D人,重有边D是包子或者同盟过来玩的,我甚至可以列个清单比你看,打个阵我地都希望自己一个会打,但是同盟要过来一起打我们也不能说什么,热血那边有多少人有什么人路哥也应该很清楚,童话他们也明说了不是热血的人,那你们加到一起打了就叫一个会了?是不是黑客你希望所有的公会最后都变成两个公会然后互相敌对互相仇视,就成就了你所谓的平衡和公平?你说你们没叫同盟,同盟就不会自己过来了?那他们过来以后你们是一个会打还是两个会打呢?看来你想要一个会打一个会是很难实现的了,感觉三国鼎立总比两会相争要好,现在的GVG发展不乐观啊

再讲多句  小白公聊比人截图,刷喇叭闹人都是GVG时间的,个阵时热血的人上来闹到七彩甘,我就5知道个D话是米闹埋自己了

原帖由 ⅠⅠⅠ 于 2010-6-18 03:18 PM 发表

你这个SB一次不出来装B会死啊?

此贴纯属装B顶贴增加回复率污染眼球,可以无视

说到底缩了

工会越是少,矛盾越集中,也就越激情啊
也许在很多年后的一个午后,
满头白发的我坐在院子里晒太阳的时候,
会想起,
年轻的时候,曾经玩过一个叫RO的游戏,
疯狂过,激情过,执卓过,绝望过,
但终有一天,一切感情都会变的温和,
成为美丽的回忆......

打死日本仔
悲剧,没流量

是啦是啦,雪会2个人去了热血喇,热血雪会2vs1荣誉哟,

同盟就是帮忙的嘛,看惯喇

另外:考试复习偶尔不上ro不上gvg也能给人挑衅了?

就算别人不喷你,你也自己出来找骂,that's it.
初音ミク 扩展版又再让我内牛满面[做人莫装b,装b被雷劈]

原帖由 belle0531 于 2010-6-19 11:21 PM 发表
是啦是啦,雪会2个人去了热血喇,热血雪会2vs1荣誉哟,

同盟就是帮忙的嘛,看惯喇

另外:考试复习偶尔不上ro不上gvg也能给人挑衅了?

就算别人不喷你,你也自己出来找骂,that's it.

上来发帖你就说人家找喷,那谁也别发啦好哇?

原帖由 powerstar 于 2010-6-19 23:42 发表

上来发帖你就说人家找喷,那谁也别发啦好哇?

上来发贴不一定算找喷,但是指名道姓的讲了还不算找喷?

原帖由 黑客 于 2010-6-19 04:58 发表

你可以叫同盟,我方唔可以叫咩?邊個盟體 ...

明明讲紧开聊天挑衅无品,唔够人讲就拉到同盟身上去了??!!重要发烂渣闹人!!!明眼人一睇就知边个无品,边个唔讲道理要去读书啦!!
2会VS1会 或 N会VS1会 呢D系GVG黎讲唔系新闻啦!!系今日先发生的?大会虾小会,人多虾人少,经常发生噶哦!!因为人地2会VS你一会,唔够打条气唔顺就系度发烂渣了??而且就算人地2会同你1会打,人数加起身都系差唔多嗟!!唔够打系度闹或者打赢左系度晒命,系我眼中都系无品既行为哦!!亦唔会打赢左就录视频,打输左就上黎闹人话人地人多虾人少,大会虾小会诸如此类!!
而且无论系GVG时间还是论坛上都好,系度撩事斗非既都系无品!!!赢一两次或者清人一两次就好巴闭了?!就算今晚你罗城,人训街感就好犀利了?!要公告天下了??有必要麽??只有小朋友先会有感幼稚既做法!
本人比较对事唔对人,我无系论坛上指责过任何人,我只系对我认为系唔对既行为讲出我既意见同表明态度嗟!我系度林,叫黑客既玩家反应感大,莫非开聊天挑衅既人就系你?

昨晚看到某会某人跑华丽来开个聊天写着不堪一击     奉劝一句,做人要厚道,做人要低调,免得四处受敌啊
                                   复制从 8楼

之前的都相安无事,你一说了就被喷,还没觉悟?

小白就没刷过喇叭挑衅"热血一个会不敢来"?奉劝一句,做人要厚道,做人要低调,免得四处受敌啊
初音ミク 扩展版又再让我内牛满面[做人莫装b,装b被雷劈]

原帖由 belle0531 于 2010-6-19 23:46 发表
昨晚看到某会某人跑华丽来开个聊天写着不堪一击     奉劝一句,做人要厚道,做人要低调,免得四处受敌啊
                                   复制从 8楼

之前的都相安无事,你一说了就被喷,还没觉悟?

小 ...

小白既系公开聊天唔系喇叭,比你地截左图之后比人闹到7彩感!呢D挑衅行为唔好啊!所以被谴责!之前热血既闹人闹得感爽,感依家又做翻D好似小白甘既行为,岂不是自打嘴巴?!然后仲有个叫黑客既出黎自圆其说话感唔系挑衅行为,粉饰太平,莫非就真系只准州官放火,不准百姓点灯了??
高达发帖唔应该将唔关事既人扯埋入黎,就算你只系提到距既名,并无恶意,你要话既人只系黑客既,并唔系童话姐姐,但去到其他人眼中就会变成另一种形式既挑衅噶啦!
其实大家只要发帖既时候都系就事论事,感自然就唔会变骂战啦!!小站就自然“河蟹”啦!!