返回列表 发帖
传说中的閪杰住我屋企對面
悲哀- -
Hasta la vista

路人   

深圳飞过

强烈推介一月!
SJ之旅[战神]工会首战告捷!我的小小的工会会强大的!

原帖由 你的微笑的纯净 于 2009-11-9 13:47 发表
好過我..拼音都5識..
臺灣注音輸入法飄過...

+1
放下從前一段感情

才能追求將來~

HI杰成日去沟女噶啦、10世先来一条短信。
生活中有过多的沉重,终于有一天,能和她一起无拘无束地疾驰在无人的地方,真是备感轻松和解脱。

當初小龍嘅名言
珍惜生命  拒绝閪杰召唤

原帖由 雪地裡的兔子 于 2009-11-9 17:56 发表

+1

感動..[m_哭]
終於穩到同我一樣自細缺乏愛過教育噶人嘞
一样的仙境,不一样的RO

話說我連普通話都不是好好

上次搭的士都要老婆幫我做翻譯
放下從前一段感情

才能追求將來~

原帖由 魯逗 于 2009-11-9 13:25 发表
唔系唔識講,,,講出離比人笑姐- -

以前小學初中D老師講課都系挪廣州話,好自然答問題又用廣州話

系去到大學,,,先叫做要講下....不過一般都系人地同我講普通話我同人講廣州話...人地話我講廣州話仲容易聽過講 ...

我出省读书啊。。太耐无讲粤语而家好多都5识讲了。。

原帖由 zjy311 于 2009-11-9 13:36 发表

...有机会噶话你入一月噶TS听下一月噶普通话指挥你就知乜叫5识讲了..

叫人向上行..D人个个会向下跑噶..

[m_走开] 梗查实系指挥讲的。。太5清楚捏。。定系听力问题。。(米打我。。)
原帖由 童夢の話 于 2009-11-9 15:34 发表
無啦.我煲冬瓜同廣州話都ok咖
      講廣州話又棏,煲冬瓜又棏~任君選擇添~
       不過sy既..我識棏既廣州既.真系少棏可憐咯.(我吾去gvg咖...-3-)

煲冬瓜同广东话都要识!我地要同国际接轨!!<--笑死我自己
我都5识的几个。。以前XG过阵识得几个。。不过家下好少玩了。。之前出现个出前一丁噶花都傻老我就识!

原帖由 Ishm... 于 2009-11-9 09:49 PM 发表

我出省读书啊。。太耐无讲粤语而家好多都5识讲了。。

環境決定的...我依家系學校接觸普通話客家話多,,,翻到屋企無啦啦都會爆句
[m_走开] 梗查实系指挥讲的。。太5清楚捏。。定系听力问题。。(米打我。。)

豬丁就系指揮了

= =鲁豆先生!我想起。。。
老师。。老西老西老西!!!!

唔明白

- -。。即系。。
以前D学生叫老师用普通话系。。老西。。

BS版聊的……一月广州腐败帮,出动!!!
一月

老西 = -   老閪- -