返回列表 发帖

甘样噶男友好吗??

我话要日日去我空间留言~距会日日去留言讲每日噶野~~永不厌倦~
我话要系每句话后讲上称呼"老婆~"距会乖乖甘每句话都讲!~
我话要我一嬲个阵距就要即刻凼我~距试过几次~~
系过马路噶时候距会好小心噶将我放系距手臂中~为左保护好我~
当我冻噶时候距会除距件衫比我着 自己抵受寒冷~
当我热噶时候距会买两把扇 一把比我系距5系我身边噶时候我自己泼 一把系比距当我热噶时候帮我泼
当我肚饿噶时候距买我最中意噶野比我吃 同我吃一D距自己5中意吃噶野
当我吃头发噶时候距会帮我撩出嘴
去旅行噶时候距噶包包装满噶系我D野 都系距买噶 
每晚都会比我电话~等我训着距先自己静静噶挂上线
当我5开心噶时候伤心噶时候想人陪噶时候 稳亲距都系稳5到噶~~
我好多时会打电话比距 距话我5比自由距~
我要噶精神上噶安慰距系比5到我咯~
当我喊噶时候我想距紧紧甘抱着我 但系每次距都无甘做~
甘到底算5算系好男友呢~~??还系我要求太高呢~~??

甘你男友又真系衰D拉~~`甘你米玩番你自己噶RO咯~~~男人都系要对距忽冷忽热架~~其实男女都系一样甘样~~~

原帖由 关节炎 于 2007-4-14 15:25 发表

其实你男朋友都几好啊~~尊登开个小号同你玩~惊你打大野玩得5开心啊~~仲有啊点解你地5开异地情侣卡呢~~甘米可以时时讲点话咯~~一个月先15蚊咋~~

開情侶號事少...我父母長期都好忙,又唔經常系廣州,所以整左我個手機NO.入集團网,同佢哋可以無限時通話嘅...佢依傢系上海...我系廣州...佢得閑就打機....邊有時間理我啊...開唔開一樣...

其實佢開個小號...唔系想同我玩....系坐系一個我哋經常頃計嘅角落度...表示佢系度啦~佢上左啦~~佢個小號好少講野- -似個NPC咁擺住系度...鬱悶!!

好多時候上去個D游戲...我都系坐系個角落度同佢個"NPC"一齊等佢...我無等級又無銭又唔知道點筕,經常唔知道筕左去邊(聲明:唔系RO)~簜失路= =....通常我都就咁一直傻坐系個角落度等佢...可能10分鐘,30分鐘,1個鐘,2個鐘,3個鐘....又或者佢切換時候會發現嘅- -

都系我M佢講野M到就回...我唔M佢嘠話...可能佢都唔會M...即使有時候M到佢拉~等佢回答就好簡單一句話:等下先...我就唔知道要等几耐啦...

因爲咁様所以都經常會有D爭執...成日會嘈交啊....so,成日比佢話我.又爲左個游戲同我嘈!....嚟個時候嘅心情我真系唔知道點講好...失望?失落?定絕望??唔知~反正個心系好痛!

有時候我真系會覺得我系佢心目中都唔及一隻游戲緊要...有時候淋起真系覺得自己好傻~點解我要跟佢去玩同一隻游戲呢??點解我唔可以玩番我自己中意嘅RO呢??(唔知道點解...佢一直反對我玩RO..)

後來聽講話舊F合幷又要開新F```所以我都系玩番我最中意嘅RO....佢都有練個號系度...不過...一直都唔肯自己練,叫我幫佢練好佢先嚟玩...我暈!!!...因此就從此都無上過嚟

怎么会看不懂呢??很都多是说普通话啊~~

完全看不懂- -
翻译的看到了.....2个人在一起平淡点就好..自然点就行....不用刻意去要求什么的..

PS:好多回帖也看不懂......
..我想微笑着離開..可眼淚還是停不下來·.

原帖由 鱼*宇 于 2007-4-14 15:35 发表
我是来学习粤语的..顺便推广下普通话.....

PS:LZ你喜欢就好,要求那么多有意思伐.....

那你可以看懂吗??看不懂后面还有一篇翻译了的~~

我是来学习粤语的..顺便推广下普通话.....

PS:LZ你喜欢就好,要求那么多有意思伐.....
..我想微笑着離開..可眼淚還是停不下來·.

原帖由 懶懶 于 2007-4-14 07:28 发表
咁嘅男仔...少啦.....

珍惜啦!!好与唔好...睇睇你點o念啦....

我穏個男朋友...無拉拉去左外地...一年四季都無得見幾日...有乜事都幫我唔倒...打電話又話怕貴...唯有髪信息啦...不過睇睇每個月嘅信息費... ...

其实你男朋友都几好啊~~尊登开个小号同你玩~惊你打大野玩得5开心啊~~仲有啊点解你地5开异地情侣卡呢~~甘米可以时时讲点话咯~~一个月先15蚊咋~~

原帖由 依桑の旋律 于 2007-4-13 15:52 发表
难道他是瓶子 ?

瓶子是什么意思啊~~看不明白~~

咁嘅男仔...少啦.....

珍惜啦!!好与唔好...睇睇你點o念啦....

我穏個男朋友...無拉拉去左外地...一年四季都無得見幾日...有乜事都幫我唔倒...打電話又話怕貴...唯有髪信息啦...不過睇睇每個月嘅信息費...仲多過電話費...平時我一個人就算病到死死下咁系屋企...叫佢嚟睇睇我都話唔得閑...有時間就打机升級穏極品裝備...叫我陪佢玩游戲~好~從勁舞到2個唔知道乜游戲再飛飛再到水滸...從來佢都系開個小號同我一齊玩,大號呢一直同佢D所謂嘅兄弟一齊去蔱boss....佢好似從來唔使o林我會點- -...咁先激死我啊...有好似冇咁...有時候會覺得冇好過有啊...

雖然佢都聽話...怕我髪火(次次都因爲佢太全神貫注去玩游戲我就發脾氣...- -我好小氣啊...)...但佢次次激親我嘅時候都唔知道自己錯系邊....更加唔會講幾句好說話...沊番我自然就無野..永遠反應慢NNN拍...

可能我太任性太野蠻要求太高吧= =~~或者我哋根本就唔適合系一齊???

难道他是瓶子 ?

原帖由 东Ы 于 2007-4-5 14:27 发表
你男朋友神人也。。。这种男人就算你不爱他但是他也会照顾你一辈子。。。好和不好只是一线之隔 你认为好他就好你认为不好就是不好。。。这样的男人做老公不错

希望系拉~~

好深奥的语句

你男朋友神人也。。。这种男人就算你不爱他但是他也会照顾你一辈子。。。好和不好只是一线之隔 你认为好他就好你认为不好就是不好。。。这样的男人做老公不错

原帖由 关节炎 于 2007-4-4 20:05 发表
多谢大家的意见啊~~我会 好好对我的男友拉~~我发觉我近来的脾气发少了~不知道他有没有发觉到呢??

我相信他有发现的~~