标题: 甘样噶男友好吗?? [打印本页]

作者: 关节炎    时间: 2007-3-21 21:46     标题: 甘样噶男友好吗??

我话要日日去我空间留言~距会日日去留言讲每日噶野~~永不厌倦~
我话要系每句话后讲上称呼"老婆~"距会乖乖甘每句话都讲!~
我话要我一嬲个阵距就要即刻凼我~距试过几次~~
系过马路噶时候距会好小心噶将我放系距手臂中~为左保护好我~
当我冻噶时候距会除距件衫比我着 自己抵受寒冷~
当我热噶时候距会买两把扇 一把比我系距5系我身边噶时候我自己泼 一把系比距当我热噶时候帮我泼
当我肚饿噶时候距买我最中意噶野比我吃 同我吃一D距自己5中意吃噶野
当我吃头发噶时候距会帮我撩出嘴
去旅行噶时候距噶包包装满噶系我D野 都系距买噶 
每晚都会比我电话~等我训着距先自己静静噶挂上线
当我5开心噶时候伤心噶时候想人陪噶时候 稳亲距都系稳5到噶~~
我好多时会打电话比距 距话我5比自由距~
我要噶精神上噶安慰距系比5到我咯~
当我喊噶时候我想距紧紧甘抱着我 但系每次距都无甘做~
甘到底算5算系好男友呢~~??还系我要求太高呢~~??

作者: 老猫小猫    时间: 2007-3-22 01:54

我听不懂粤语,但是我善于感受.所以..
这样的男人不多,但好与不好,只能由自己判断
作者: 紫罗树ぷ樱    时间: 2007-3-22 09:24

看不懂- -
大致看上不错...
作者: Sunny米米    时间: 2007-3-22 09:26

睇唔明吖~~~~哈哈..其实你男友都不错啦,只可惜他给你的并不是你想要的..

作者: 花落知多少    时间: 2007-3-22 11:46

小男人
作者: 关节炎    时间: 2007-3-22 22:39

是啊!可能真的是他做的不是我想要的吧~不过如果他不离开我的话我是不会离开他的~~就算跟他闹分手 都是闹别扭拉~~想他哄我~~我不知道他是不是小男人~不过我想他会尽量把自己打造成我的理想情人!~~
作者: wingjyr    时间: 2007-3-23 00:37

典型的被虐待狂
作者: 汤圆酷鲁斯    时间: 2007-3-23 02:08

你说的和TVB拍爱情连续剧一样的情节,
但是内男的又这么反常。

lz是不是很刁蛮的啊
尽说别人不说自己。

如果他真你说说对你那么好,但某些方面却一反常态只能证明2点

1 他变态(或者说有自生问题)。

2 就是他只是把你当成了他的一个MM(我不知道你们是不是真的男女朋友关系,有没有口头确认过)。
作者: 热血kangta    时间: 2007-3-23 13:41

每个人都有自己想要的..每个人的幸福观念也不同.很难说的...
你同样要求一个男的这样.或者有男的也会同样要求你这样对他.
换位思考下.
你自己真的能做到几点?.
爱情不是那种只做在表面的敷衍,要求..
要的是在一起的感情和幸福.
平淡是福.只要开心.什么都好.
作者: 子夜懒猫    时间: 2007-3-23 13:46

我只想说一句话.............LZ  请讲普通话...........
作者: 关节炎    时间: 2007-3-25 13:45

原帖由 子夜懒猫 于 2007-3-23 13:46 发表
我只想说一句话.............LZ  请讲普通话...........

为了满足大家的需要我把它翻译成普通话

我叫他天天到我的QQ空间留言~他就听天都去讲当天的事情~永不厌倦~
我说要在他说的每句话后面加上“老婆”他也会乖乖地每句话都讲~
我说我一生气的时候要他马上哄我~但他试过几次
过马路的时候 他会很小心地把我放在他的手臂中~为的是好好地保护我~
当我冷的时候他会拖掉自己的衣服给我穿自己抵受寒冷~
当我热的时候他会买两把扇子 一把给我在他不在我身边的时候自己乘凉~另一把就他自己拿着~让他在我身边的时候帮我煽
当我肚子饿的时候 他会买我最喜欢吃的东西给我~还陪我吃他不喜欢吃的东西
当我含头发的时候他会帮我拨开
去旅行的时候他的包包里面装的全是我的东西,那些东西都是他买的
每天晚上他都会给电话我~等到我睡了的时候他才静静地挂上电话
当我不开心的时候想人陪的时候 每次找他都是找不到
我有很多时候打电话给他 打多了他就说我不给他自由
我要的是精神上的安慰 他就是给不到我
当我哭的时候 我想他紧紧地抱着我 但是每次他都没有这样做
这到底是不是好男友呢~还是我的要求太高了~~
作者: 萢沫似水    时间: 2007-3-25 15:12

你太作了

还有女孩子不要老是哭,哭多了会让男人觉得你很烦
作者: SB服最后一个SB    时间: 2007-3-25 21:11

可惜的是,女人看男人从来不会这么理性的去一条一条核实

所以,何必自寻烦恼
作者: 火啊火啊火    时间: 2007-3-25 21:37

我感觉,喜欢就喜欢,无所谓他好不好了,即使他无恶不作,你爱都爱了。。。说不清的。。
作者: icyfire    时间: 2007-3-25 22:45

你男朋友都算唔错啦。
不过有时男仔唔系甘中意女仔太痴身。
作者: 夜雨秋暝    时间: 2007-3-25 22:53

原帖由 关节炎 于 2007-3-25 13:45 发表

他会很小心地把我放在他的手臂中

作者: 翔如飞飞    时间: 2007-3-25 22:57

如果是真的爱上了,再多不好,也会被无视的。。。
作者: 再见理想    时间: 2007-3-26 11:51

大致看明白了 在的男朋友不错拉
作者: icyfire    时间: 2007-3-26 11:55

楼主的头像真萌……
作者: 关节炎    时间: 2007-3-26 14:56

原帖由 icyfire 于 2007-3-26 11:55 发表
楼主的头像真萌……

什么意思我?我看不明白啊~~
作者: icyfire    时间: 2007-3-26 15:07

这个是很难解释的。
你就当作是可爱的意思吧。
作者: Ashely    时间: 2007-3-26 17:11

要求越多.烦恼越多.
作者: 热血kangta    时间: 2007-3-26 17:23

同意泡泡的...
LZ是我看到现在最作的一个人....
作者: 关节炎    时间: 2007-3-26 20:58

原帖由 icyfire 于 2007-3-26 15:07 发表
这个是很难解释的。
你就当作是可爱的意思吧。

哦!~~原来是这个意思~~
作者: 关节炎    时间: 2007-3-26 20:59

原帖由 热血kangta 于 2007-3-26 17:23 发表
同意泡泡的...
LZ是我看到现在最作的一个人....

我没有作的~~是真的!
作者: 热血kangta    时间: 2007-3-26 21:04

原帖由 关节炎 于 2007-3-26 20:59 发表

我没有作的~~是真的!

...这还不作那什么算作了?...
作者: 关节炎    时间: 2007-3-26 21:07

原帖由 热血kangta 于 2007-3-26 21:04 发表

...这还不作那什么算作了?...

我没作啊~~我的男友就只这样啊~~你为什么说我是作的呢??
作者: 热血kangta    时间: 2007-3-26 21:25

原帖由 关节炎 于 2007-3-26 21:07 发表

我没作啊~~我的男友就只这样啊~~你为什么说我是作的呢??

不只是我说...... 事实...事实...
作者: 关节炎    时间: 2007-3-27 22:03

原帖由 热血kangta 于 2007-3-26 21:25 发表

不只是我说...... 事实...事实...

晕!难道你们觉得没有这样的男生吗??
作者: icyfire    时间: 2007-3-27 22:54

唔使理距地……
作者: nakata    时间: 2007-3-27 23:06

一开始看不懂还找老婆翻译,后来看到竟然有翻译好的。。。汗
作者: 关节炎    时间: 2007-3-27 23:13

原帖由 icyfire 于 2007-3-27 22:54 发表
唔使理距地……

o
作者: 关节炎    时间: 2007-3-27 23:19

原帖由 nakata 于 2007-3-27 23:06 发表
一开始看不懂还找老婆翻译,后来看到竟然有翻译好的。。。汗

那跟你老婆翻译的意思差多少啊??呵呵~~为了大家方便嘛!!
作者: 关节炎    时间: 2007-3-28 17:08

大家继续发表吓意见啦~~~
作者: 热血kangta    时间: 2007-3-28 17:37

4个字:
人无完人.
作者: 关节炎    时间: 2007-3-28 17:45

原帖由 热血kangta 于 2007-3-28 17:37 发表
4个字:
人无完人.

我知道啊~~我只是想他能做到他做不到的那几点而已啊~~如果他做到我觉得他已经是完美拉~~
作者: karyudo    时间: 2007-3-28 17:48

说实话看了之后思维混乱......
作者: 关节炎    时间: 2007-3-28 17:49

原帖由 karyudo 于 2007-3-28 17:48 发表
说实话看了之后思维混乱......

不好意思啊~~作文不好啊~~多多包涵~~
作者: 热血kangta    时间: 2007-3-28 18:01

原帖由 关节炎 于 2007-3-28 17:45 发表

我知道啊~~我只是想他能做到他做不到的那几点而已啊~~如果他做到我觉得他已经是完美拉~~

事实就是没那样的人存在.
作者: 关节炎    时间: 2007-3-28 18:25

当我5开心噶时候伤心噶时候想人陪噶时候 稳亲距都系稳5到噶~~

难道这几点就是那么难实现~~???
作者: 有冰水的小魔女    时间: 2007-3-30 03:15

原帖由 关节炎 于 2007-3-28 18:25 发表

难道 ...

小拉,我觉得男仔始终都中意有自己既主见,就算距真系好中意你,距都系想按照自己既林法去做多D,而晤系你叫距点距就点. 何况听晒你话≠中意你既程度
作者: 有冰水的小魔女    时间: 2007-3-30 03:19

好中意你既头像吖   
系米"魔女小花"?
作者: 热血kangta    时间: 2007-3-30 10:44

原帖由 关节炎 于 2007-3-28 18:25 发表

难道 ...

如果你要找个听你话的很简单...
听话不等于爱...
作者: 关节炎    时间: 2007-3-30 22:15

原帖由 有冰水的小魔女 于 2007-3-30 03:19 发表

好中意你既头像吖   
系米"魔女小花"?

不是小花啊~~好想叫桃子啊~~
作者: reason1125    时间: 2007-4-1 22:15

我飘过...LZ继续..
作者: 关节炎    时间: 2007-4-4 20:05

多谢大家的意见啊~~我会 好好对我的男友拉~~我发觉我近来的脾气发少了~不知道他有没有发觉到呢??
作者: reason1125    时间: 2007-4-4 22:11

原帖由 关节炎 于 2007-4-4 20:05 发表
多谢大家的意见啊~~我会 好好对我的男友拉~~我发觉我近来的脾气发少了~不知道他有没有发觉到呢??

我相信他有发现的~~
作者: 东Ы    时间: 2007-4-5 14:27

你男朋友神人也。。。这种男人就算你不爱他但是他也会照顾你一辈子。。。好和不好只是一线之隔 你认为好他就好你认为不好就是不好。。。这样的男人做老公不错
作者: niuyibo    时间: 2007-4-10 09:07

好深奥的语句
作者: 关节炎    时间: 2007-4-10 20:00

原帖由 东Ы 于 2007-4-5 14:27 发表
你男朋友神人也。。。这种男人就算你不爱他但是他也会照顾你一辈子。。。好和不好只是一线之隔 你认为好他就好你认为不好就是不好。。。这样的男人做老公不错

希望系拉~~
作者: 依桑の旋律    时间: 2007-4-13 15:52

难道他是瓶子 ?
作者: 懶懶    时间: 2007-4-14 07:28

咁嘅男仔...少啦.....

珍惜啦!!好与唔好...睇睇你點o念啦....

我穏個男朋友...無拉拉去左外地...一年四季都無得見幾日...有乜事都幫我唔倒...打電話又話怕貴...唯有髪信息啦...不過睇睇每個月嘅信息費...仲多過電話費...平時我一個人就算病到死死下咁系屋企...叫佢嚟睇睇我都話唔得閑...有時間就打机升級穏極品裝備...叫我陪佢玩游戲~好~從勁舞到2個唔知道乜游戲再飛飛再到水滸...從來佢都系開個小號同我一齊玩,大號呢一直同佢D所謂嘅兄弟一齊去蔱boss....佢好似從來唔使o林我會點- -...咁先激死我啊...有好似冇咁...有時候會覺得冇好過有啊...

雖然佢都聽話...怕我髪火(次次都因爲佢太全神貫注去玩游戲我就發脾氣...- -我好小氣啊...)...但佢次次激親我嘅時候都唔知道自己錯系邊....更加唔會講幾句好說話...沊番我自然就無野..永遠反應慢NNN拍...

可能我太任性太野蠻要求太高吧= =~~或者我哋根本就唔適合系一齊???
作者: 关节炎    时间: 2007-4-14 15:18

原帖由 依桑の旋律 于 2007-4-13 15:52 发表
难道他是瓶子 ?

瓶子是什么意思啊~~看不明白~~
作者: 关节炎    时间: 2007-4-14 15:25

原帖由 懶懶 于 2007-4-14 07:28 发表
咁嘅男仔...少啦.....

珍惜啦!!好与唔好...睇睇你點o念啦....

我穏個男朋友...無拉拉去左外地...一年四季都無得見幾日...有乜事都幫我唔倒...打電話又話怕貴...唯有髪信息啦...不過睇睇每個月嘅信息費... ...

其实你男朋友都几好啊~~尊登开个小号同你玩~惊你打大野玩得5开心啊~~仲有啊点解你地5开异地情侣卡呢~~甘米可以时时讲点话咯~~一个月先15蚊咋~~
作者: 鱼*宇    时间: 2007-4-14 15:35

我是来学习粤语的..顺便推广下普通话.....

PS:LZ你喜欢就好,要求那么多有意思伐.....
作者: 关节炎    时间: 2007-4-14 15:45

原帖由 鱼*宇 于 2007-4-14 15:35 发表
我是来学习粤语的..顺便推广下普通话.....

PS:LZ你喜欢就好,要求那么多有意思伐.....

那你可以看懂吗??看不懂后面还有一篇翻译了的~~
作者: 鱼*宇    时间: 2007-4-14 16:03

完全看不懂- -
翻译的看到了.....2个人在一起平淡点就好..自然点就行....不用刻意去要求什么的..

PS:好多回帖也看不懂......
作者: 关节炎    时间: 2007-4-14 22:29

怎么会看不懂呢??很都多是说普通话啊~~
作者: 懶懶    时间: 2007-4-15 05:22

原帖由 关节炎 于 2007-4-14 15:25 发表

其实你男朋友都几好啊~~尊登开个小号同你玩~惊你打大野玩得5开心啊~~仲有啊点解你地5开异地情侣卡呢~~甘米可以时时讲点话咯~~一个月先15蚊咋~~

開情侶號事少...我父母長期都好忙,又唔經常系廣州,所以整左我個手機NO.入集團网,同佢哋可以無限時通話嘅...佢依傢系上海...我系廣州...佢得閑就打機....邊有時間理我啊...開唔開一樣...

其實佢開個小號...唔系想同我玩....系坐系一個我哋經常頃計嘅角落度...表示佢系度啦~佢上左啦~~佢個小號好少講野- -似個NPC咁擺住系度...鬱悶!!

好多時候上去個D游戲...我都系坐系個角落度同佢個"NPC"一齊等佢...我無等級又無銭又唔知道點筕,經常唔知道筕左去邊(聲明:唔系RO)~簜失路= =....通常我都就咁一直傻坐系個角落度等佢...可能10分鐘,30分鐘,1個鐘,2個鐘,3個鐘....又或者佢切換時候會發現嘅- -

都系我M佢講野M到就回...我唔M佢嘠話...可能佢都唔會M...即使有時候M到佢拉~等佢回答就好簡單一句話:等下先...我就唔知道要等几耐啦...

因爲咁様所以都經常會有D爭執...成日會嘈交啊....so,成日比佢話我.又爲左個游戲同我嘈!....嚟個時候嘅心情我真系唔知道點講好...失望?失落?定絕望??唔知~反正個心系好痛!

有時候我真系會覺得我系佢心目中都唔及一隻游戲緊要...有時候淋起真系覺得自己好傻~點解我要跟佢去玩同一隻游戲呢??點解我唔可以玩番我自己中意嘅RO呢??(唔知道點解...佢一直反對我玩RO..)

後來聽講話舊F合幷又要開新F```所以我都系玩番我最中意嘅RO....佢都有練個號系度...不過...一直都唔肯自己練,叫我幫佢練好佢先嚟玩...我暈!!!...因此就從此都無上過嚟
作者: 关节炎    时间: 2007-4-15 10:33

甘你男友又真系衰D拉~~`甘你米玩番你自己噶RO咯~~~男人都系要对距忽冷忽热架~~其实男女都系一样甘样~~~

欢迎光临 浆糊论坛-RO小站 (http://bbs.rohome.cn/) Powered by Discuz! 7.2